Voorschoten

Telt u mee tijdens de Mollentelling?

Gaat u dit jaar, op zondag 11 en maandag 12 februari naar buiten om in tuin, weiland, park of bos mollen en molshopen te zoeken? Door mee te doen met de jaarlijkse Mollentelling helpt u de Zoogdiervereniging om erachter te komen waar mollen leven.

De hoopjes zand die mollen achterlaten worden niet door iedereen gewaardeerd, toch leveren de gangen die mollen graven een belangrijke bijdrage aan de natuur. De ondergrondse gangen zorgen er namelijk voor dat water en zuurstof tot diep in de aarde kunnen doordringen, dit zorgt voor een gezonde bodem. Ook eten mollen larven die graswortels vernietigen, op deze manier blijft uw gazon (op de molshopen na) mooi groen.

Doet u mee aan de Mollentelling? De mollen of molshopen die u tegenkomt kunnen worden doorgegeven via de website www.telmee.nl of via het speciale mollenmeldpunt. Wanneer u een mol heeft gespot in uw eigen tuin is het het handigst om dit door te geven via www.tuintelling.nl.

Wist u dat ...

... mollen elke paar uur moeten eten omdat ze anders sterven van de honger?

... mollen een voorraad levende wormen aanleggen en die verlammen met een beet achter de kop? Op deze manier blijven ze vers en kunnen ze niet verdwijnen.

Veel zoekplezier!